Skip to main content

Як дезінфікувати квартиру в період коронавируса?

Вологе прибирання в будинку або квартирі необхідно проводити, якщо всі здорові, два-три рази на тиждень із застосуванням засобів побутової хімії.  Якщо в будинку є хвора людина, вологе прибирання потрібно робити щодня і використовувати дезінфікуючі засоби на основі хлору.

Дверні ручки, вимикачі, ручки шаф

Дверні ручки, вимикачі, ручки шаф – перше, що необхідно дезінфікувати.  Чистота – запорука здоров’я, тому важливо правильно проводити дезінфекцію у себе вдома під час коронавирусной інфекції.

Так, дверні ручки рекомендується вимити з милом або обробіть антисептиком на основі спирту не менше 70% або хлорвмісних розчином.  Мити потрібно ті ручки, до яких торкаєтеся, коли приходите додому до того, як вимили руки з милом.  Після обробки дверних ручок обов’язково помийте руки з милом.

Меблі і техніка

Спинки стільців, що не оббиті тканиною і м’яким пористим матеріалом, помийте з милом або протріть серветкою з антисептиком під час прибирання будинку.

Письмовий стіл вимийте з милом або протріть серветкою з антисептиком під час прибирання будинку.  Журнальні столики та інші жорсткі поверхні: відкриті полиці з книгами, кришки комодів, тумбочок мийте з милом або протріть серветкою з антисептиком під час прибирання будинку.

Ванна і туалет

Змішувачі вимийте із застосуванням засобів побутової хімії, які необхідно ретельно змити гарячою водою.  Якщо в будинку всі здорові, досить це робити один раз в день або через день.  Якщо в будинку є хвора людина, після кожного використання.

Раковини мийте із застосуванням засобів побутової хімії, які необхідно ретельно змити гарячою водою.  Якщо в будинку всі здорові, досить це робити один раз в день або через день.  Якщо в будинку є хвора людина, після кожного використання.

Туалетні приналежності: зубні щітки, гребінці додатково обробіть серветками з антисептиком на основі спирту, якщо в будинку є хвора людина.

Туалет: унітаз, ванна, душова кабіна, біде мийте в останню чергу, використовуйте дезінфікуючі засоби на основі хлору.